Pozostając wciąż pod wrażeniem pyszności, którymi karmiła nas Sycylijska gospodyni Sylvia w agroturystyce Incampagna.pl, przygotowałam kolejną z potraw, która oczarowała mnie swoją prostotą i smakiem. Połączenie niebanalne i dość urzekające dla każdego fana jarmużu…i nie tylko ;-)
A zatem namawiam do wypróbowania !
Jarmuż po wcześniejszym umyciu wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy z oliwek.
Mieszając podsmażamy moment, po czym wlewamy świeży sok z pomarańczy i wsypujemy świeżo otartą skórkę z pomarańczy. Solimy do smaku i przykrywamy, by jarmuż poddusił nam się trochę w soku i aromacie ze skórki.
Nie podsmażajcie zbyt mocno - pyszny jest taki wilgotny z pomarańczowym aromatem.
Smacznego !
Mniam. Muszę spróbować jarmuż w takiej wersji, bo sama bardzo często go robię, ale w trochę inaczej. Twoja wygląda smakowicie. Uściski J
OdpowiedzUsuńA opowiedz proszę jak Ty robisz, chętnie się dowiem :-) Ściskam !
Usuń