poniedziałek, 29 lutego 2016

Jarmuż w pomarańczach






Pozostając wciąż pod wrażeniem pyszności, którymi karmiła nas Sycylijska gospodyni Sylvia w agroturystyce Incampagna.pl, przygotowałam kolejną z potraw, która oczarowała mnie swoją  prostotą i smakiem. Połączenie niebanalne i dość urzekające dla każdego fana jarmużu…i nie tylko ;-)

A zatem namawiam do wypróbowania !

Jarmuż po wcześniejszym umyciu wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy z oliwek.
Mieszając podsmażamy moment, po czym wlewamy świeży sok z pomarańczy i wsypujemy świeżo otartą skórkę z pomarańczy. Solimy do smaku i przykrywamy, by jarmuż poddusił nam się trochę w soku i aromacie ze skórki.

Nie podsmażajcie zbyt mocno - pyszny jest taki wilgotny z pomarańczowym aromatem.

Smacznego !

 

2 komentarze:

  1. Mniam. Muszę spróbować jarmuż w takiej wersji, bo sama bardzo często go robię, ale w trochę inaczej. Twoja wygląda smakowicie. Uściski J

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A opowiedz proszę jak Ty robisz, chętnie się dowiem :-) Ściskam !

      Usuń