Zamówiłam ostatnio cały worek awokado prosto z Sycylii. Awokado przepyszne, śliczne, małe i zgrabne z odmiany Hass, które dojrzało mi właściwie zbiorczo prawie w tym samym momencie.
Stanęłam więc przed wyzwaniem zajadania go codziennie i wymyślania nowych sposobów na jego przyrządzanie.
I tak oto powstał pomysł na sałatkę z awokado i tuńczyka. Realizacja owego pomysłu okazała się być możliwa dzięki mojej sąsiadce Oli, bo oczywiście jak już wszystko miałam pokrojone i przygotowane to zorientowałam się, że skończył mi się tuńczyk :-) Z pomocą przyszła sąsiadka, która podzieliła się tuńczykiem. Jak dobrze mieć sąsiada !
Sałatka pomimo przygód wyszła przepysznie, więc zachęcam Was do wypróbowania.
Składniki :
- awokado miękkie
- tuńczyk w sosie własnym
- czerwona cebula
- koperek
- sól
- pieprz
Przygotowanie :
Awokado i czerwoną cebulę kroimy w kostkę.
Koperek siekamy drobno i mieszamy ze sobą wszystkie składniki.
Doprawiamy do smaku :-)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz