Dzisiaj będzie o figach ;-) Po raz w tym sezonie pierwszy...ale nie ostatni !
Nareszcie są na naszych sklepowych półkach i trzeba się nimi prędziutko nacieszyć, bo niestety niezbyt długi jest sezon na figi.
W zeszłym sezonie polecałam Wam figi zapiekane z gorgonzolą i prosciutto - po przepis koniecznie KLIK oraz świeże figi z borówkami w jogurcie w wersji śniadaniowej - link do przepisu TUTAJ.
Tym razem chcę polecić Wam świeżutkie figi nafaszerowane kozim serem i orzechami z miodem. Całość wspaniale się ze sobą komponuje i smakuje naprawdę pysznie.
Pamiętajcie by figi dokładnie umyć, bo będziecie je jeść ze skórką !
Ja dodałam orzechy pekan i mielone pistacje, ale z powodzeniem możecie użyć innych orzechów - doskonale nadadzą się włoskie. Serek, którego użyłam to miękki serek kozi, taki do smarowania.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz