czwartek, 25 sierpnia 2016

Świeże figi z kozim serem, miodem i orzechami







Dzisiaj będzie o figach ;-) Po raz w tym sezonie pierwszy...ale nie ostatni ! 

Nareszcie są na naszych sklepowych półkach i trzeba się nimi prędziutko nacieszyć, bo niestety niezbyt długi jest sezon na figi.

W zeszłym sezonie polecałam Wam figi zapiekane z gorgonzolą i prosciutto - po przepis koniecznie KLIK  oraz świeże figi z borówkami w jogurcie w wersji śniadaniowej - link do przepisu TUTAJ.

Tym razem chcę polecić Wam świeżutkie figi nafaszerowane kozim serem i orzechami z miodem. Całość wspaniale się ze sobą komponuje  i smakuje naprawdę pysznie.

Pamiętajcie by figi dokładnie umyć, bo będziecie je jeść ze skórką !

Ja dodałam orzechy pekan i mielone pistacje, ale z powodzeniem możecie użyć innych orzechów - doskonale nadadzą się włoskie. Serek, którego użyłam to miękki serek kozi, taki do smarowania.

Smacznego !









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz