poniedziałek, 12 października 2015

Jesienne jabłka w cynamonie




Dzisiaj chcę Wam pokazać jak urozmaicić smak pysznych jesiennych jabłek. Teraz mamy akurat sezon najwspanialszych jabłek. Polecam wycieczkę na targ, gdzie znajdziecie mnóstwo gatunków jabłek...miękkich, twardych, słodkich, winnych czy kwaskowatych. Jest w czym wybierać. A gdy już nasycicie się smakiem świeżych i chrupiących jabłuszek to wrzućcie je na patelnię.Oto mój sposób na jabłkowy deser lub dodatek do owsianki czy jaglanki.


Podsmażcie jabłka krojone w grube plastry na oleju kokosowym, do którego dodajcie cukier trzcinowy, sporo cynamonu i kilka kropli olejku różanego. Mniamm.....







2 komentarze:

  1. Kasiu, powinien być zakaz oglądania twojego bloga, twoich postów-zdjęć gdy się siedzi w pracy... bo zaślinię chyba całe biurko :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Natalia bardzo się cieszę, że zaglądasz :-) Dziękuję za miłe słowa, a na ślinotok zawsze znajdzie się rozwiązanie...mogę Ci uszyć ładny śliniaczek ;-)

      Usuń